“ПРИМЕР НЕУСТРАШИВОСТИ И ОДАНОСТИ!“ Српска Десница честита Дан Војске свим припадницима српских оружаних снага

“ПРИМЕР НЕУСТРАШИВОСТИ И ОДАНОСТИ!“ Српска Десница честита Дан Војске свим припадницима српских оружаних снага

У Такову је на данашњи дан 1815. године подигнут Други српски устанак за коначно ослобођење од турске окупације под вођством Милоша Обреновића. Војска Србије прославља 23. април, јер су тадашње наоружане јединице устаника чиниле основни елемент нашег будућег државног суверенитета.

Српска Десница поноси се чињеницом да су наше оружане снаге поникле из самог народа и да представљају први и несавладиви бедем одбране према сваком потенцијалном непријатељу Србије. Нашу војну силу цели свет препознаје кроз вођење одбрамбених ратова, а историја је златним словима оправдано уписала неокаљану војничку част српског народа и витештво српског оружја.

Данашња војска следи несаломиви дух српских устаника, незаборавних осветника Косова из 1912. године, генијалност војводе Мишића, див – јунака са Цера, Колубаре и Кајмакчалана. Наше герилске снаге у Другом светском рату дале су значајан допринос борби Савезника у слому сила Осовине, а натчовечанска одбрана Косова и Метохије и Србије 1999. године проучава се на елитним војним академијама широм света!

Српска Десница види нашу армију као пример највиших врлина ратног командовања, неустрашивости и оданости војничкој заклетви. У данашњим околностима сузбијања епидемије вируса Корона, српски војници су поново на најистуренијим положајима заштите живота становништва Србије и несумњиво ће испунити све добијене задатке.

Српска Десница стоји уз своје легитимне браниоце и жели им успех, здравље и снагу да истрају до коначне победе. Следећи Дан војске дочекаћемо са још модернијом, опремљенијом и снажнијом војском, као најважнијим гарантом националне и државне независности Србије и српског народа.

Живела наша херојска војска! Живела Србија!

Поделите

Повезани текстови

Top