О нама

Дух братског окупљања јесте суштина, као и да будемо отворени за сарадњу и дијалог са свима који деле ставове Српске деснице.

Идеја о формирању Српске деснице се родила одмах након Сабора Српске деснице, којем је присуствовао велики број националистичких и патриотских удружења и организација.

Дошло је време да се патриоте окупе око идеја модерне деснице Србије, која неће сагледавати само прошлост, већ ће у великој мери ценити и садашње реално политичко стање.

Ми се нисмо окупили да би трговали, већ да помогнемо и Србији и њеним институцијама, како око решавања питања Косова и Метохије, тако и око свега што је важно за опстанак српског народа.

Српска десница подржава иницијативу председника Србије Александра Вучића о отварању дијалога по питању статуса Косова и Метохије и да очекујемо позив за активно учешће у дијалогу. Такође, подржавамо и најављену декларацију о статусу Републике Српске и односа Републике Српске и Републике Србије.

Искуство ветерана и младости која је присутна дају веру и сигурност успеху Српске деснице. Заједно са нашим пријатељима спремни смо да станемо на браник отаџбине, да одбранимо наше светиње, али пре свега будућност наше деце.

Годинама уназад наше активности су показале спремност да се боримо за своју државу, некада смо то чинили на улицама и барикадама, а данас сматрамо да наша борба мора бити настављена деловањем кроз институције као једином ефективном борбом.

Српској десници су потребни они који ће бити посвећени и који ће са нама учествовати у активностима. Најлакше је седети скрштених руку и чекати да неко други уради ваш задатак уместо вас. Не смемо да дозволимо да данас протектне без ичега да смо урадили за Србију и свој народ.

Поделите

Top