Основан Градски одбор Српске Деснице у Пироту

Основан Градски одбор Српске Деснице у Пироту

У Пироту је основан Градски одбор Српске Деснице, а међу присутним делегатима и члановима Српске Деснице био је и лидер странке Миша Вацић са сарадницима. Скупштински делегати једногласно су изабрали Милана Петровића за председника Градског одбора Српске Деснице Пирот, за подпредседника Нинослава Ћирића,  док је за секретара изабран Драган Светозаревић. Градски одбор Српске Деснице у Пироту имаће  29 чланова у свом саставу.

Присутнима на оснивачкој скупштини први се обратио новоизабрани председник Градског одбора Милан Петровић, који је рекао да се дуго бави јавним пословима и да добро познаје ситуацију у Пироту. „Политички приоритети нашег искусног тима биће добробит локалне заједнице у свим областима и одмах крећемо у кампању у којој ћемо указати на постојеће проблеме и предложити најбоља решења.“ Петровић је изјавио да ће свима бити представљен програм Српске Деснице и да очекује одличне резултате на предстојећим изборима у Пироту.

Члан председништва Српске Деснице Радоје Дабић истакао је важност удруживања патриотских и националних снага у јединствени политички блок који предводи Српска Десница. „Време је да српски родољуби окупљени око идеје саборности и одбране традиционализма и српске суверености покажу своју снагу и кроз Српску Десницу коју је основао Миша Вацић уђу у институције система и тамо ураде све оно што је у циљу заштите српских националних интереса.“

Лидер Српске Деснице Миша Вацић поздравио је све присутне делегате, чланове и активисте Српске Деснице на оснивачкој скупштини Градског одбора у Пироту и честитао новоизабраним руководиоцима на прихватању одговорних функција ради реализације програмских начела Српске Деснице.

„Драго ми је што сам у Пироту и што ће наш одбор водити остварени људи попут Милана и Нинослава, који су и до сада водили политичку борбу за оне вредности које промовише Српска Десница.“

Миша Вацић је рекао да су његови породични корени пореклом из Пирота и да народ пиротског краја има изражени национални осећај који је увек доказао кроз историју, изразивши задовољство што се управо у Пироту оснива снажан одбор Српске Деснице предвођен искреним патриотама и искусним политичарима.

“Ово је наш 59. одбор који оснивамо у Србији, а залагаћемо се за јаку домаћинску државу, већа права вишедетних породица и наших ратних ветерана кроз институције локалних и републичких органа након успеха Српске Деснице на изборима.“

Лидер Српске Деснице истакао је да само богат пољопривредник, снажна војска за коју се залажемо тражећи повратак војне обавезе, појачавање подршке традиционалној породици и родитељству кроз институције у које желимо да уђемо као странка обезбедиће стабилност и напредак Србије и сваког њеног дела.

„Српска Десница бори се да успостави што боље односе са државама и народима који су нам били пријатељски наклоњени, никада и ништа нећемо ставити испред интереса наше земље и нашег народа.“

Миша Вацић је закључио да ће Пироћанци схватити важност националног јединства и пружити поверење Српској Десници која има и добар програм и способне људе који ће умети да га спроведу у дело када постану део система власти.

Поделите

Повезани текстови

Top