O nama

Duh bratskog okupljanja jeste suština, kao i da budemo otvoreni za saradnju i dijalog sa svima koji dele stavove Srpske desnice.

Ideja o formiranju Srpske desnice se rodila odmah nakon Sabora Srpske desnice, kojem je prisustvovao veliki broj nacionalističkih i patriotskih udruženja i organizacija.

Došlo je vreme da se patriote okupe oko ideja moderne desnice Srbije, koja neće sagledavati samo prošlost, već će u velikoj meri ceniti i sadašnje realno političko stanje.

Mi se nismo okupili da bi trgovali, već da pomognemo i Srbiji i njenim institucijama, kako oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije, tako i oko svega što je važno za opstanak srpskog naroda.

Srpska desnica podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otvaranju dijaloga po pitanju statusa Kosova i Metohije i da očekujemo poziv za aktivno učešće u dijalogu. Takođe, podržavamo i najavljenu deklaraciju o statusu Republike Srpske i odnosa Republike Srpske i Republike Srbije.

Iskustvo veterana i mladosti koja je prisutna daju veru i sigurnost uspehu Srpske desnice. Zajedno sa našim prijateljima spremni smo da stanemo na branik otadžbine, da odbranimo naše svetinje, ali pre svega budućnost naše dece.

Godinama unazad naše aktivnosti su pokazale spremnost da se borimo za svoju državu, nekada smo to činili na ulicama i barikadama, a danas smatramo da naša borba mora biti nastavljena delovanjem kroz institucije kao jedinom efektivnom borbom.

Srpskoj desnici su potrebni oni koji će biti posvećeni i koji će sa nama učestvovati u aktivnostima. Najlakše je sedeti skrštenih ruku i čekati da neko drugi uradi vaš zadatak umesto vas. Ne smemo da dozvolimo da danas protektne bez ičega da smo uradili za Srbiju i svoj narod.

Podelite

Top