“SRBINE, MISLI SVOJOM GLAVOM!“ Srpska Desnica apeluje na momentalno zaustavljanje planskog pasiranja dezinformacija

“SRBINE, MISLI SVOJOM GLAVOM!“ Srpska Desnica apeluje na momentalno zaustavljanje planskog pasiranja dezinformacija

Srpska Desnica ceneći želju (i pravo) svog naroda da bude informisan o aktuelnoj situaciji, glasno apeluje da se momentalno pravno u skladu sa donetim uredbama zaustavi plansko plasiranje dezinformacija. Već smo u prethodnom saopštenju istakli da je za stvaranje istih zaslužan isključivo strani obaveštajni faktor, odnosno bezbednosne službe zemalja u okruženju kojima ide u prilog širenje panike i svaka šteta u Republici Srbiji.

Naša cela država se bori sa Kovidom-19. Sva Srbija se bori. Sada nam je više nego ikada potrebno nacionalno jedinstvo, ne deleći se na političke partije, već jedinstvo svih nas samih činioca društva u Srbiji, da bismo zaštitili svoje porodice, prijatelje, i građane koje ni ne poznajemo. Pred ovim jedinstvenim neprijateljem smo svi jednaki. I zato nemojte ni iz zabave, ni iz ne znanja, ni iz lakomislenosti stvarati paniku, već se disciplinovano pridržavajte propisanih mera koje su na snazi zbog vanredne situacije.

Nije opasnost mreža strane agenture koja je izvor lažnih vesti koje za cilj imaju da prouzrokuju haos. Već nažalost tkz. ,,korisni idioti“ kod kojih se primi ta lažna vest i koji je potom viralno šire dalje na štetu svih nas, a korist neprijatelja Srpstva. Plasirajući dezinformacije stvara se među ljudima strah, a strah vodi do panike. Panika utiče na brze, ishitrene postupke koji se uglavnom (i često) završavaju jako loše po celu zajednicu. Opet radujući one službe koje u Srbima vide večitu metu.

Molimo vas da se ponašamo solidarno i društveno odgovorno i nadasve patriotski. Da zaista slušamo samo savete stručnih lica, koji su se školovali i posvetili svoj životni i radni vek, da bi bili spremni na ovakve izazove kako bismo se uspešno odbranili od ovog nevidljivog neprijatelja protiv kojeg se bori ceo svet. Srbija i naš narod moraju da sačuvaju prisebnost i da mere samoizolacije i uvođenje policijskog časa shvate kao mere prevencije i zaštite, kako bismo u što kraćem periodu pobedili Korona virus. Mere koje je uvela Vlada Republike Srbije jesu mere opstanka, jer od ove pošasti moramo da zaštitimo našu decu, starije osobe, hronične bolesnike, a na udaru virusa mogu biti i oni koji se osećaju zdravo i snažno.

Danas je vreme da sve nesuglasice i lične stavove ostavite po strani. Nemojte da ugrozite život nečijeg deteta, oca ili majke, zato što ne želite da postujete mere vanrednog stanja.

Ovi koji šire paniku shvatili su virus kao sredstvo kojim će „pridobiti“ političke poene time što će širenjem dezinformacija ukazati da u Srbiji vlada diktatura. A mi vas gospodo pitamo koja diktatura? Vaši pokušaji da nas razjedinite i okrenete jedni protiv drugih se ne ostvaruju. Zato što državni organi rade svoj posao, i svakog ko širi lažnu paniku sankcionišu u skladu sa zakonom. A upravo je Srpska Desnica među prvima pozivala na to. Srbine misli svojom glavom.

Dezinformacije imaju isključivo za cilj da nas okrenu jedne protiv drugih.
Sada je država u vanrednom stanju. Potencijalno je ugroženo zdravlje svih nas. Dezinformacije, u ovakvim situacijama , mogu izazvati paniku, haos i nesagledive posledice po život i imovinu ljudi.

Nemojte da dozvolite da vas koriste u jeftinim političkim kampanjama, isti oni koji su 1999.godine podržavali NATO agresiju, dok ne dođu na vlast. Ti isti su danas i dalje u službi stranih agentura koje uporno žele u Srbiji građanski rat.

Zato Srpska Desnica, poziva svoj narod da ne pada pod uticaj lažnih vesti na društvenim mrežama, da ne širi paniku među svojim prijateljima i da ne budu glineni golubovi koji će odgovarati pred sudom, i biti zato kažnjeni. Dok će oni kojima ta situacija odgovara da likuju, slaveći svoju pobedu.

Srbija u ovom trenutku može samo da slavi pobedu nad Kovidom-19. Svaki vidi političkog nadmetanja bi sada trebalo da bude zabranjen.

Živela Srbija pobednik!

Podelite

Top