СРПСКА ДЕСНИЦА ДЕМОНСТРИРА СНАГУ: Миша Вацић позива патриоте на уједињење, а већ је спреман за изборну трку!

СРПСКА ДЕСНИЦА ДЕМОНСТРИРА СНАГУ: Миша Вацић позива патриоте на уједињење, а већ је спреман за изборну трку!

Српска Десница је са данашњег састанка одржаног на Авали демонстрирала снагу и одлучност да изађе на предстојеће парламентарне и локалне изборе. Иако се верује да лидер СД Миша Вацић окупља млађу популацију, међу присутнима је предњачили људи средње генерације, а поготово изненађење био је возни парк којим су десничари дошли.

Међу возилима налазио се велики број џипова, чиме се потврђују Вацићеве тврдње да су возила снимљена у кампањи током локалних избора у Медвеђи власништво чланова Српске Деснице, а не владајуће странке како је тада извештавао Н1.

У свом говору Вацић је најавио да ће одбори Српске Деснице самостално излазити на локалне изборе, али је, говорећи о парламентарним изборима, рекао да је његов покрет спреман да разговара са другим патриотским покретима. Вацић је директно позвао, а можда и прозвао, Здраву Србију, Заветнике, СРС и “Метлу” да је тренутак да се патриотске снаге уједине и да се уместо борбе за цензус боре за 20 – 30 посто подршке бирача. Он је рекао да се СД држи свог начела саборности и пружа руку сарадње другима, али се из његовог говора видело да ће они учествовати на парламентарним изборима и самостално ако не дође до коалиција.

Окупљенима су се поред Вацића обратили и некадашњи телохранитељ Ратка Младића Бранислав Пухало, гуслар Марко Шћепановић који ће предводити СД на изборима на општини Палилула у Београду, као и локални лидери СД из разних делова Србије. Гуслар Шћепановић извео је део песме “Бој на Косову” који говори о јунаштву Обилића и ликвидацији султана Мурата што је изазвало одушевљење десничара. Када је засвирао песму “Од главе зете до града Спужа” десничари су углас запевали о ослободилачким борбама против Турака.

Иако позивају на коалиције десничари су показали да не губе време па је на скупу већ представљен предизборни пропагандни материјал. Како Правда сазнаје, СД је већ одредила кандидате за већину својих локалних листа, а ускоро би, ако не дође до коалиције, требала да представи и листу кандидата за републичке изборе.

 

Извор: Правда

Поделите

Повезани текстови

Top