“ЗА СИГУРНУ СРБИЈУ И БОГАТ НАРОД У ЊОЈ!“ Велики интервју лидера Српске Деснице Мише Вацића

“ЗА СИГУРНУ СРБИЈУ И БОГАТ НАРОД У ЊОЈ!“ Велики интервју лидера Српске Деснице Мише Вацића

1. Српска Десница оснива све више одбора по Србији, колико до сада одбора имате?

До сада је Српска Десница основала 59. одбора широм Србије. Трудили смо се да будемо равномерно заступљени у свим крајевима наше вољене отаџбине, али ипак најјача упоришта су нам на југоистоку земљем као и на западу, уз Дрину.

Битно је нагласити да је приликом оснивања сваког одбора услов био најмање 100 делегата Српске Деснице из тог места. У многима је било наравно знатно више. Врање је имало чак 420 присутних делегата на оснивачкој скупштини, у Раковици 350, Нови Београд и Шабац су појединачмо имали по 250 делегата. У свим местима где смо основали одбор, отворили смо и канцеларије Деснице. Слике и снимке са свих 59. оснивачких скупштина заинтересовани могу видети на страници Српске Деснице на друштвеним мрежама. Поносимо се снагом подршке коју нам народ пружа ступајући у наше редове.

2. Недавно сте одржали велики митинг у Шапцу, градоначелник Зеленовић најавио је излазак на изборе. Очекујете ли да се власт у Шапцу и Параћину промени после априлских избора?

Српска Десница је успешно одржала патриотски протест у Шапцу. Зеленовић је на сваки начин покушавао да то спречи, чак је слао полицију која је претила и растерала велики број младих који су се окупљали. Да би застрашили, привели су троје наших активиста пред сам почетак митинга. Ипак, народ се није поколебао, више од 500 окупљених Шапчана, највише младих је остало пркосно и скандирањем и аплаузима поздрављало поруке говорника на протесту, међу којима сам и ја био. Порука је јасна, Зеленовић за два месеца неће више зеленашити грађане Шапца. Српска Десница биће тас на ваги победе који ће донети слободу и правду у град. Људи могу погледати на интернету сјајну атмосферу са протеста, енергију промене у младим патриотама. Лично сам пун утисака. И шаљем велики поздрав за Шабац.

3. Планирате ли неке предизбирне коалиције?

Српска Десница ће на локалу изађи самостално у свим општинама где имамо осниване одборе.

Што се републике тиче, ту је још отворено преговара се са другим националним опцијама о могућем патриотском блоку. Мада смо смо свакако спремни да и на републици пређемо цензус, док на локалу у многим местима, имамо двоцифрен број процената гласача у истраживањима јавног мњења.

4. У случају преласка цензуса за шта ће се Српска Десница залагати у Скупштини Србије?

Српска Десница ће се залагати уласком у институције, како локалне самоуправе, тако и парламента и републике, за основне тачке програма Српске Деснице.

Њих представљамо грађанима приликом сваке оснивачке скупштине Деснице, као и путем плаката и штандова на којим делимо брошуре и разговарамо са људима, а које имамо свакодневно у десетинама општина.

Укратко то је залагање за веће субвенције и државну помоћ пољопривредницима, да млади остану у Србији, олакшице при осивању малих и средњих предузећа, да бисмо оживели производњу. Затим борба за права бораца и ратних ветерана, очување традиције, индетитета и заштита културне баштине, помоћ за вишедетне породице, заштита за жене поготово труднице, повратак људи на обрадиву земљу, плански узгој житарица, воћарства, државна обнова сточног фонда, пошумљавање огољених површина, буђење еколошко – патриотске свести, као и економско – патриотске свест – да Срби производе и Срби купују од Срба, сламање увозничког лобија. Очување преосталих Српских банака. Одбрана границе од најезде колониста са истока. Залагаћемо се за патриотизам у институцијама.

5. Недавно су оформљене тзв. народне патроле против мигрантског насиља. Како то коментаришете?

Први сам подржао грађанске патроле, када су то предложила удружења која се баве пословима безбедности и борбе против друштвених пошасти (секти,наркоманије…).

Српска Десница је још пре годину дана имала условно да кажем ,,патроле“, тачније шетње од по 30-40 момака, обучених у обележја Деснице који су се мирно шетали подручијем Савемале где је највећи број миграната. Тиме смо пружали домаћем становништву сигурност да нису сами. Такође ,,гостима“ да има ко нејач да брани, ако би им пало на памет да раде шта раде по Шведској и Немачкој са девојкама.

Једина разлика је, што се наши људи нису снимали, већ су то чинили да би видео ко треба на терену, а не због броја „лајкова“ на фејсбуку. С тога мислим да је грешка ових који воде сада актуелне патроле, јер су на себе привукли негативну пажњу. Питам се шта је ефекат тога?

Суштина треба да буде да порука стигне до људи на том подручију, како гостујућих тако домаћих. Не да се од дела прозападне опозиције сад српско друштво оптужује за расизам. Ствари треба радити хладне главе, не брзоплето само због славе. Делује ми као да су то две стране истог новчића. Све може ефикасније без драме и камера.

Ако не дај Боже, буде потребе, опет ћемо шетати својим градом, јер српску нејач, жене, децу и старе има ко да заштити. И увек све у складу са поштовањем закона Републике Србије.

6. Постоји ли мгућност да се десница у Србији уједини?

Дај Боже. На то стално позивам. И најсрећнији бих био када би до тога дошло. Прва тачка нашег програма је управо – Саборност. Српска Десница је и настала као савез 34. патриотска, студентска, борачко-ветеранска удружења, и отворени смо за још уједињавања са браћом која деле патриотску свест и љубав према мајици Србији.

Само слога Србију спашава. Дај Боже да се Срби сложе.

Дакле постоји могућност.

7. Ђилас и његове присталице најављују велики митинг у Београду на дан одржавања избора. Плаши ли вас могућа ескалација насиља тог дана?

Не плаши ме, јер иза њих не стоји народ. Ко губи има право да се љути, само што они унапред знају да су изгубили и зато хоће и унапред да се љуте. Они нису опозиција СНС-у они су опозиција држави Србији.

Српска Десница је опозиција СНС-у, и као опозиција излазимо на изборе да од народа тражимо мандат за спровођење нашег програма. То је политика.

Ђилас и СзС су дежурни букачи, више им пристаје категорија НВО, попут Жена у црном и Иницијативе за људска права. Политика им је базирана на лажима, измишљају афере, шире панику и то све раде по диктату од споља. Зато их народ и неће. Опасни јесу, али су политички маргинални. Опасни су јер су фрустрирани и зато су спремни на насиље. Али нема ко да их прати. А Ђилас не би сам да се јуначи, он би да лупа по улицама преко манипулисане гомиле.

Народ ће бојкотовати њихов бојкот.

8. Како видите дешавања у Црној Гори и бунт српског народа на литијама?

Најлепша ствар у протеклим годинама ми је буђење народа које се управо догађа у Црној Гори. Из свег срца пружам подршку тамошњим Србима у одбрани наших светиња. Нема града у Србији где сам био, а да током свог говора се нисам дотакао солидарности са људима на литијама. Не дамо светиње, не дамо веру нашу !

Учествовао сам у свим литијама које су организоване у Београду.

Многи одбори Српске Деснице су у својим градовима у знак солидарности обојили зидове, ограде, тарабе у бојама наше тробојке.

Народ Црне Горе је данас бакља, која обасјава све Српске земље. Они су наш пример како треба да станемо једни уз друге.

Хвала Ђукановићу, што је ујединио Србе широм света. Зато сада и заувек: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ

9. Најавили сте и нека персонална изненађења у Српској Десници и нова звучна имена. Моете ли нам открити нека?

Српској Десници је приступио десетине професора, доктора наука, ми се поносимо свим умним људима, и основан је Политички савет Српске Деснице у којем се сви они налазе. Ту су разни историчари, архитекте, хирурзи, књижевници, сликари, генерали, инжењери…
И ако сам председник, волим да чујем, често и послушам савете ти уважених седих глава. Њихова мудрост и искуство у споју са мојом енергијом и народом који нас прати донеће упечатљиву победу Српској Десници.

Не би још увек излазио ни са једним именом које ћемо кандидовати, то чувам за финиш, али биће ту од каријерних дипломата, преко универзитетских професора, па до академика. Свакако биће то изненађење за оне који нас мрзе и називају безубом шумском Србијом.

10. Да ли ћете се у случају уласка у Парламент залагати за враћање редовног служења војног рока?

Наравно. То је ствар коју као папагај понављам приликом сваког телевизијског гостовања, на свакој трибини и оснивачкој скупштини, који наши активисти говоре људима на улици када делимо наш програм. Дакле, ако је неки слоган заштитни знак Српске Деснице то је : Враћање редовне војне обуке.

Све за шта се залажемо кроз свој програм – олакшице пољопривредницима, права ветеранима, заштита трудница и помоћ вишедерним породицама, треба да се заокружи дете које се роди. Срби су почели опет да производе, мајке желе више деце, стари ратници су привилеговани и могу бити узор, и у таквом друштву дете расте и васпита се здраво, патриотски јер ће држава неговати традицију и штити наш индетитет.

А враћање редовног служења војне обуке је управо то. За сигурну Србију и богат народ у њој.

 

Извор: Афера

Поделите

Повезани текстови

Top